Pölli tämä idea!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter

Toivon, että joku pöllii tämän idean! Törmäsin verkossa juttuun, jossa eräs valokuvaaja oli kuvannut ihmisiä ennen ja jälkeen pusun antamistaan. Sanon pusu, vaikkein tiedä mimmoisesta kielarista nyt oli kyse. Kunnon ranskalainen selittäisi joidenkin kuvattujen hyvinkin muikean ilmeen! Mutta se on sivuseikka. Pointtini on seuraavanlainen: viime vuodet ovat täyttyneet erilaisista työkulttuuriteoista kertovista kampanjoista, joissa erilaisin keinoin tuodaan esille sitä, miten JUURI MEILLÄ vaalitaan hyvää fiilistä, ei pelätä mitään, ollaan yhtä porukkaa jne. Osa keinoista on kutkuttavan kivoja, osa herättää vähän kulmakarvojen rypistelyä. Minä en esim. henkilökohtaisesti mitenkään löytäisi järkevästi aikaa hengailla työporukan kanssa joka viikko tiiviisti erilaisissa harrasteissa. Oma perhe ansaitsee kai sen ajan, joka minulta vastaavanlaisene hengailuun liikenee. Osan mielestä kaikenlaiset perinteiset työhyvinvointipäivät muistuttavat hyvin läheisesti työpahoinvointipäiviä, sillä kaikkia osallistujia syleileviä ajanvietteitä tuskin löytyy, ja osa pahoittaa aina mielensä – jostakin.

Kaikki tietävät, että kehuminen ja positiivisen feedbackin luominen tuottavat, eheyttävät ja lisäävät motivaatiota ja hyvinvointia, niin kehujen saajalla kuin sanojallakin. Kehumisella on suora yhteys oppimiseen ja työssä suoriutumiseen, jaksamiseen. Emme voi pysäyttää sitä: jopa feikattu hymy saa meissä aikaan positiivisia asioita, vaikka siis itse TIETÄISIMMEKIN feikkaavamme tuon hymyn. Hymy on pysäyttämätön voima.

Tuo pusukuvasarja. Se oli hauska. Toivoisin, että joku HR-henkilö tai muu vastaava työpaikan aktiivi kuvaisi omaa työporukkaa ennen ja jälkeen suoran yllätyskehun. Olisi hauskaa, jos se olisi järjestetty niin, ettei ihmiset tietäisi mikä on meneillään. Etteivät he näkisi toisiaan tullessa tai mennessä. Ja kaikkein hauskinta olisi nähdä nuo kuvat. Kohukuvien ja kehokuvien sijaan saisimme kehukuvia kuvavirtaan, edes hetkeksi!

Otetaan kehukuvia! (#kehukuva)

Tilaa uutiskirjeemme ja olet aina ajantasalla Videgon jorinoista!