Miksi ihmeessä verkkokurssi tai verkkokoulutus?

22 maaliskuun, 2021

Moni on varmasti miettinyt miksi verkkokurssi tai verkkokoulutus ja verrannut niitä vaikkapa paikan päällä -koulutuksiin. Jokaiselle on varmasti omat faninsa, mutta verkkokurssissa on muutama pointti, jotka tekevät siitä erinomaisen ja tehokkaan oppimisen kannalta – eli verkko-oppimista tukevia seikkoja, mitä ei välttämättä saavuteta edes paikan päällä pienryhmäkoulutuksissa.

Tässä muutama pointti verkkokurssin puolesta!

  • Verkkokurssit ovat joustavia ja mobiileja. Voit itse valita paikan missä kurssia katsot, oli se sitten sohvan nurkka tabletin kera tai ihan perinteisesti työpisteellä pöytäkoneella. Tyyli on vapaa.
  • Siinä missä paikan päällä -koulutuksessa informaatiotulva saattaa päivän päätteeksi aiheuttaa lähinnä pökerryttävän tunteen (been there, done that), voit kurssin aikana pitää taukoja omien tarpeiden mukaan, ei ennalta määriteltyjen aikataulujen puitteissa.
  • Hinta. Tietenkin raha vaikuttaa asioihin. Verkkokurssin hinta on usein murto-osa paikalla päällä -koulutuksen hinnasta, jotka maksavat monesti jopa yli 1000 € per päivä tai tehoviikonloppu. Monesti tuollaisen tietomoukaroinnin jälkeen olet sisäistänyt vain osan asioista ja joudut joka tapauksessa kertaamaan kurssimateriaaleista, joka on nippu paperia tai kilometrin pituinen asialuettelo pdf-tiedostona. Verkkokurssia voit kerrata ja käydä läpi niin monta kertaa kuin tarvitset. On ihan luonnollista, että oppi unohtuu jos niitä ei käytä. Siksi on kätevää vaikkapa puolen vuoden päästä katsoa homma uudelleen läpi.
  • Paikan päällä -koulutukset ovat yllättävän isoja kokonaisuuksia, koska rahoille halutaan vastinetta. Verkkokurssien avulla taas voit opetella esimerkiksi kuvankäsittelystä juuri sen tarpeellisen pienen jutun mitä tarvitset ja maksaa siitä vain karkkirahaan verrattavia summia. No ehkä karkkiviikonlopun. ?
  • Aina ei aika riitä lähteä kesken työpäivän koulutukseen ja viikonloppuisin olisi mukava viettää aikaa perheen kanssa. Verkkokurssi joustaa näissä loistavasti. Voit käydä kurssia läpi vaikkapa työpäivän aikana pienissä pätkissä kun on sopiva hetki.
  • Kurssi voidaan rakentaa kompaktiksi kokonaisuudeksi. Se missä paikan päällä -koulutuksissa kokonaisuuden läpikäymiseksi saattaa mennä se päivä tai pari, saman kokonaisuuden verkkokurssi voidaan tiivistää jopa 3-4 tuntiin. Säästät hurjasti aikaa vaikka kertaisit kurssin vähän ajan päästä kokonaan uudelleen. Videgon kurssialustalla voit myös nopeuttaa videoita. Käytän tuota ominaisuutta itse hyödyksi varsinkin kertaamisessa. Joitain asioita pystyy kertaamaan helposti jopa 1,5 tai 2 kertaisella nopeudella.
  • Oppimisympäristön kontrollointi. Kaikki ei ole samanlaisia oppijoita ja ympäristön häiriöt saattavat vaikuttaa hyvinkin paljon oppimiseen. Itse en pidä rauhattomista ympäristöistä ja opin parhaiten, kun ympärillä ei ole turhaa hälinää. Jos olet samanlainen, kurssi on juuri sopiva sinulle. Voit mennä vaikka meren rannalle tai metsään opiskelemaan, jos se ympäristö auttaa sinua parhaiten oppimaan.
  • Se missä verkkokurssit on aivan samanlaisia kuin paikan päällä -koulutukset, on se tuki koulutuksen jälkeen. Vidego tarjoaa täyden tuen myös kurssien jälkeen. Suljetussa Facebookin kurssiryhmässä voit lähettää meille ja muille kurssilaisille kysymyksiä tai omia tuotoksia ja kysyä niihin liittyen neuvoja ja mielipiteitä. Kaikki hyvässä ja rennossa ilmapiirissä! 

Jos kiinnostuit tutustumaan meidän kurssitarjontaan voit katsoa niitä täällä.

Tykkäsitkö jutusta? Tykkää meistä Facebookissa tai Instassa. Voit myös jakaa tämän artikkelin helposti!

Comments